Unna dig ett cafébesök

Vem gillar inte att gå på café? Idag ska jag tipsa er om ett café i Haninge och ni kan läsa mer här om detta underbara café som jag besöker minst en gång i veckan, i alla fall under sommaren.

Det är något visst med svenskt fika. Det finns beskrivet i litteraturen allra första gången på 1890-talet då det var en besökare från Tyskland som hamnade på vad han trodde var en restaurang, men det visade sig att det var ett café och detta var någonting som var så uppseendeväckande för en tysk att han skrev en bok i ämnet. Och boken heter Kaffe med dopp.

Nu vill jag att ni alla skriver nere i kommentarerna om era bästa minnen av kaffe och bakelser, eller bullar, och om det är något särskilt som har fastnat i era minnen genom åren. Första gången jag tog mig ut till Haninge och detta underbara ställe var förrförra året och jag kände på en gång att det var en sådan mysig plats med massa djur. Hästar och katter. Sedan finns där även en gårdsbutik och jag var inne och handlade närproducerat. Färska grönsaker och lite kött från deras egna djur. 

Om du är ny på den här bloggen kan du kolla in min nya roman: Mitt år i en timmerstuga! Denna berättelse om äventyr och självupptäckt börjar med en bilkrasch och slutar med en hel del träsågning. Inte nödvändigtvis i den ordningen. Jag hade aldrig skrivit något tidigare och det här är mitt första försök, så var snäll om du bestämmer dig för att lämna en recension. Tack för ditt stöd! Jag finns också på Facebook och Twitter , men jag vet att inte alla är aktiva på dessa plattformar!